dijous, 5 de maig del 2011

CAMINS

El camí de la devoció: (bhakti): Camí de la bondat i l’adoració d’un déu personal.
El camí de l’acció: (kharma): És fer el bé desinteressadament i l’acompliment dels deures propis de cada casta.
El camí del coneixement (jnana): Aquesta seria l’última trajectòria per recórrer. Només hi tenen accés els bramans, per arribar al descobriment de l’Absolut.
S’accepta un altre camí, el ioga, una tècnica que ajuda a frenar l’activitat mental i a calmar l’esperit per fondre's en el brahman.
Per arribar al desitjat Brahman s’ha de trencar la cadena de naixements i renaixements que es succeeixen vida rere vida (samsara).
Els hinduistes són del temps cíclic, que vol dir que tot torna a començar, per tant, creuen que quan moren, tornen a néixer en forma diferent a la anterior. D’aixó s’en diu reencarnació. Si la reencarnació és bona o dolenta depèn de les accions fetes en la vida anterior.
El karma és el balanç dels actes bons i dolents. Es tenen en compte els actes de l’altre vida per la següent. L’objectiu final de l’hinduisme es la moksa, que és l’alliberament del cicle de les reencarnacions.
L’hinduisme és una religió politeiesta però tots els déus (330 milions) són una versió d’un únic déu: Brahma. Tot i així hi ha tres divinitats principals anomenades Trimurti
Trimurti: Brahma: és el déu creador, el representen amb quatre cares (castes, vedes, estacions…), un rosari, un llibre i una gerra d’aigua
Vixnu: és el déu conservador. Que controla el destí humà. Es pot representar de deu formes d'animals diferents.
Shiva: El qui destrueix i el qui genera. Altres deus són Ganesa, Hanuman, Kama, etc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada